Túró gombóc citrom olajjal és nyírfa cukorral

Hozzávalók :

25 dkg túró
7 g liszt
7 dkg búzadara
7 g vaj
1 tojás
3 csepp feeling citromolaj
1 csipet só
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
3 dkg nyírfa porcukor
1 teáskanál fahéj.
Gyümölcs választott (pl barack, szilva, eper …)

Elkészítés :

  1. A túrót, lisztet, búzadarát, olvasztott vajat, tojást, citrom olajat, nyírfacukrot és egy pici sót összekeverjük, és 30 percig hagyjuk pihenni.
  2. A tésztát töltsük meg gyümölcsökkel és formázzunk belőle gombócot.
  3. Forró sós vízben főzzük ki őket.
  4. Közben a morzsát pirítsuk meg egy kis vajon.
  5. Ha feljöttek a víz tetejére a gombócaink akkor forgassuk bele a zsemlemorzsába.
  6. Szórjuk meg a tetejét fahéjas nyírfacukorral

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük