Pikáns fűszeres sütőtök lepény

Hozzávalók:

Tészta:
280 g teljes kiőrlésű liszt
1/4 teáskanál tengeri só
180 ml forró víz
50 ml makadamia olaj

Töltelék:
500 g sütőtök
1 evőkanál kókusz olaj
6 csepp  bio rozmaring olaj
3 csepp gyömbér olaj
tengeri só
bors
2 tojás
100 ml tej
Néhány kanál tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
150 g  sajt

Elkészítés:
Először a  lisztet és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és a vizet. Rövid ideig gyúrjuk.

Sodorjuk ki a tésztát, tegyük egy tepsibe és süssük meg. Ha megsült várjuk meg míg teljesen kihűl.

Töltelék:
A sütőtököt vágjuk kockára és süssük meg kókusz olajon. Szórjuk meg tengeri sóval és borssal.
Keverjük össze habverővel a tojást a rozmaring és gyömbér olajat, a tejet és a tejszínt, és a parmezán sajtot. Öntsük rá a masszát a tésztára, szórjuk meg sajttal, és 170 fokon 20-30 percig süssük.
Jó étvágyat!

Az illóolaj és növényi olaj összetevők megvásárolhatóak:

http://www.feelingilloolaj.hu/termekkategoria/aroma_konyha_illoolaj/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.