Iskolakezdés a természet erejével

Iskolakezdés

Vége van a nyárnak..
A hosszú nyári szünet, pihenés, egész napos játék vagy szabadidő után nehéz időszak ez minden korosztálynak. Amellett, hogy az iskolakezdés természetesen lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek újra találkozhatnak az iskolatársaikkal, az iskolák elvárják, hogy gyorsan visszarázódjanak a kötelességek és elvárások világába, ami nem könnyű. Ez az időszak különösen nagy változás azoknak a gyerkőcöknek, akik most lesznek első osztályosok.

 

Első osztály

Miért nagy változás az első osztály?

Az óvodával ellentétben itt már nem a szülőtől való elszakadás van a középpontban, hanem az, hogy a gyerekek életükben először kerülnek olyan helyzetbe, ahol a teljesítményük alapján értékelik őket. Házi feladatot kapnak, amikor kilépnek az iskola kapuján, akkor sem szabadulnak meg a terheiktől. Ez pedig a kicsit szorongóbb gyerekekben óriási feszültségeket kelthet. Szintén nagy változás, hogy egy iskolai osztály már másfajta szociális közeg, mint egy óvodai csoport. Itt számos új szituációba fog kerülni a gyermek, ahol együtt kell működnie másokkal. Ezekhez pedig számos új készséget kell használnia, amely óriási koncentrációt igényel.

 

Ha nem megy minden simán

Előfordulhat, hogy a gyermekünk, akivel esetleg korábban nem is volt ilyen probléma, figyelmetlen lesz. Elhagyja a felszerelését, elfelejti a házi feladatot, nem képes játék közben koncentrálni. Természetesen más is állhat a hátterében, de ha ez az iskolakezdés első heteiben történik, akkor erős gyanúnk lehet arra, hogy a rá helyezett nagy nyomás és hirtelen felelősség okozza a zavart. Persze ez nem csak elsős gyerekekkel fordulhat elő, hanem minden életkorban, akár érettségi előtt álló nagykamaszokkal vagy egyetemistákkal is. De nem kell megijedni, természetes módon, otthon is orvosolhatjuk a problémát!

Vannak speciálisan a koncentrációt és a teljesítményt serkentő feeling termékek. Természetesen ezeket nem csak koncentrációs zavarok esetén ajánljuk, hanem a mindennapokban is nagyon hasznosak tudnak lenni egy kis pluszt adva az agynak.

Ifjú Einstein illóolaj keverék

Ez a speciálisan gyerekeknek kifejlesztett illóolaj keverék csak 100%-ban természetes illóolajokat tartalmaz.  A rozmaring, menta és citrom aktiválják a testet és a lelket, javítva a koncentrációt. Alkalmazzuk például otthoni tanuláshoz aromalámpában.

koncentráció

 

 

 

 

 

Teljesítmény olajkeverék

Ez az olajkeverék szintén 100%-os tisztaságú pálmarózsa, borsmenta és citrom olajokból áll. A borsmenta tisztító és lélekfrissítő, a pálmarózsa hangulatjavító, illetve a citrom élénkítő és aktivizáló hatása erőt és energiát ad a feladatok elvégzéséhez. Szintén alkalmazzuk akár a kollégiumi szobában vagy az irodában!

Kreatív légkör illóolaj keverék

Ha gyermekünk már megfelelően élénk és koncentrált, akkor nem árt egy kis kreativitás löket a szobába! A feeling kreatív légkör keverékében található muskotályzsálya és borsmenta illóolajok beindítják az agytekervényeket és különleges kreatív légkört teremtenek a szobába.

kreatív

 

 

Inspiráció illóolaj keverék

Az illóolaj keverékben található összetevők szintén serkentik a kreativitást és inspirációt nyújtanak alkotás közben. Szorongás és levertség ellen is hatékony!

 

Sok jó élményt és zökkenőmentes iskolakezdést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.