Őszi immunerősítés illóolajokkal

őszi immunerősítés illóolajokkal

Itt van az ősz, itt van újra..

Az ősz nem csak a színes falevelek, a forró teák és a sült gesztenye időszaka, hanem bizony a megfázásé és az influenzáé is. Azonban nem kell, hogy sokszor lázasan, bedugult orral töltsük ezt az évszakot! A megelőzés és az immunerősítés fontosságát rengetegszer halljuk és a legtöbben csak legyintünk rá, viszont lényegesebb és hatásosabb, mint gondolnánk. Hadd mutassuk most be, hogy működik az őszi immunerősítés illóolajokkal – természetesen.

A következőkben néhány hatékony módszert és egyszerűen elkészíthető receptet ajánlunk.

A legegyszerűbb módszer: közvetlen belélegzés

Ehhez a módszerhez csupán az illóolajokra van szükség. A legalkalmasabb a kakukkfű olaj és a teafa olaj. Cseppentsünk néhány cseppet egy zsebkendőre és közelről lélegezzünk jó mélyeket! Az illóolajok a légutakba jutva kifejtik fertőtlenítő hatásukat.

Párologtatás

Aromadiffúzorba vagy párologtatóba alkalmazhatjuk a következő illóolajak egyikét, a legjobb hatás érdekében pedig kombinálhatjuk is őket. Antibakteriális, fertőtlenítő tulajdonságuk miatt belélegezve, illetve környezetükben is képesek megszüntetni a betegségeket okozó baktériumok elszaporodását.őszi immunerősítés illóolajokkal

Használjuk bátran a gyerekszobában is, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a betegségeknek. Egyedül arra ügyeljünk, hogy a mentás illóolajok használata 6 éves kor alatt nem ajánlott!

Aromadiffúzoraink amellett, hogy rendkívül esztétikusak és feldobják a szobát, biztonságosak is. Mivel nem szükséges nyílt láng használata, mint a hagyományos párologtatóknál, illetve ha elfogy az illóolaj, akkor maguktól kikapcsolnak, így gyerekek mellett is nyugodtan alkalmazhatjuk.

Tekintse meg kínálatunkat: https://www.feelingilloolaj.hu/termekkategoria/diffuzorok/

Gőzölés

1-2 liter forró vízbe csepegtessünk 2-3 cseppet az alábbi olajokból:őszi immunerősítés illóolajokkal

Hajoljunk az edény fölé és lélegezzünk mélyeket. Az olajok kiválóan tisztítják és fertőtlenítik a légutakat megelőzve a vírusok és baktériumok megtelepedését.

Immunerősítő bedörzsölő

A 100%-ban tiszta illóolajokat használhatjuk közvetlenül a bőrön is. Egyik ilyen megoldás egy olajos keverék elkészítése, amelyet dörzsöljünk be a gerinc mentén naponta egyszer-kétszer. Immunfokozó hatása mellett egy kellemes masszázzsal is társítható. A hozzávalók:

Lélekmelengető és immunerősítő fürdő

Ahogy egyre hidegebbre fordul az idő, ki ne venne szívesen egy illatos forró fürdőt?! Pláne, ha még az immunrendszerre is jótékony hatással van. A következőkre lesz szükség:

Keverjük össze a fenti összetevőket, majd adjuk egy kád forró fürdővízhez. A kellemes hangulat megteremtéséhez gyújtsunk gyertyát, vegyük kezünkbe kedvenc könyvünket és élvezzük, ahogy az olajok kifejtik jótékony hatásukat!

Ennyire egyszerű lehet az őszi immunerősítés illóolajokkal! Ha kedvet kapott a tippek kipróbálásához, látogasson el üzletünkbe (Pécs, Citrom u. 8) vagy webáruházunkba, ahol még számos ötlettel várjuk!

Facebookon is elérhetőek vagyunk! https://www.facebook.com/feelingilloolaj/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük