Valentin nap, a szerelem ünnepe

Valentin nap, a szerelem ünnepe

A legenda szerint..

A Valentin nap, a szerelem ünnepe az egész világon ismert hagyomány. A legenda szerint Valentin római pap volt, aki titokban adta össze a fiatal szerelmeseket ellentmondva Claudius császár tiltásának. Ezért bebörtönözték, ahol imájával meggyógyította a börtönőr lányát, és kivégzésének napján üzenetet írt neki ezzel az aláírással: „A te Valentinod”. Később egy másik pápa rendelte el Szent Valentin napjának megünneplését február 14-én. Számos babona is kapcsolódik ehhez a dátumhoz. Például a párna alá helyezett babérlevél által a lányok megláthatták álmukban, hogy ki lesz a párjuk. Vagy egy félbevágott alma magjait megszámolva megtudhatta az illető, hogy hány gyermeke lesz.

Akár hiszünk a legendákban és a babonákban, akár nem, a Valentin nap ünneplése népszerű szokássá vált. Természetesen ahány ház (vagy ez esetben pár), annyi szokás, mégis a legtöbben szeretjük ilyenkor meglepni szerelmünket kisebb-nagyobb kedvességekkel.  Ez nagyon fontos, hiszen a rohanó hétköznapokban gyakran nincs elég idő odafigyelni a másikra, egy jól működő kapcsolathoz pedig elengedhetetlen a törődés. Hadd segítsünk mi is néhány ötlettel, ha valami különlegeset, személyre szólót szeretnél ajándékozni kedvesednek!

Mi azt valljuk, hogy élményt ajándékozni mindig a legjobb. És mi lehetne emlékezetesebb, mint néhány romantikus hangulatban eltöltött óra a párunkkal? Nem is kell hozzá messzire menni, elég csupán a fürdőszobáig. Készíts te is érzéki fürdőt kettőtöknek vagy csak a párodnak, garantáltan értékelni fogja!

A recept a következő:Valentin nap, a szerelem ünnepe
  • 1/2 csésze tengeri só
  • 1/2 csésze tejszín
  • illóolajok (3 csepp vanilia, 1 csepp rózsa, 3 csepp st bay)
  • virágszirmok, gyertya (opcionális, de a hangulat szempontjából csodás kellékek)

Vegyetek a kedvenc édességetekből, vagy bontsatok fel egy üveggel a kedvenc borotokból. Hidd el, megérdemlitek! Ha megvolt a fürdő, akkor következhet egy kis romantikus kényeztetés a hálószobában! Ehhez ajánlatunk egy házilag egyszerűen elkészíthető masszázs olaj.

A következőkre lesz szükség:

Ezeket keverd össze, és adjatok egymásnak a pároddal egy kellemes masszázst! A rózsa és a szantálfa megnyugtatnak, fokozzák az érzékszervek működését, a jázmin pedig emeli a hangulatot. Az este folytatása már csak rajtatok múlik.. 🙂

Ha esetleg valami kézzel foghatót szeretnél adni a kedvesednek (és/vagy magadnak is), akkor aromadiffúzoraink között is biztosan megtalálod a neked valót! Számos, egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett egy ilyen kis diffúzor csodás dísze lehet bármely lakásnak, nem csak Valentin napon. Ha felkeltette az érdeklődésed, ezen a linket többet tudhatsz meg: https://www.feelingilloolaj.hu/termekkategoria/diffuzorok/

Ezek mellett pedig bátran nézz szét weboldalunkon, vagy nézz be üzletünkbe (Pécs, Citrom u. 8), és segítünk, hogy megtaláld a tökéletes ajándékot!

Kellemes időtöltést és boldog Valentin napot kívánunk!

Közzétéve: Blog

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük